Kinkun säilytys ja paisto – tällä ohjeella paistat mahtavan joulukinkun ja varmistat, että kinkkusi säilyy parhaalla mahdollisella tavalla paistoon asti. On tärkeää, että toimit jo ostopäivänä. Kinkun säilytys ennen paistoa Paras paikka kinkun säilyttämiseen on mahdollisimman kylmä, kuten parveke (laseja auki) tai paikka, missä on suora yhteys ulkoilmaan. Myös jääkaappi, jossa on alle +6 astetta, […]
Kokonainen kalkkuna on mahtava herkku myös joulupöydässä. Tällä suolausohjeella varmistat, että kalkkunasi säilyy paistoon asti sekä onnistut kalkkunan paistamisessa. Ohje sopii myös kokonaisen ankan ja hanhen suolaukseen, säilytykseen sekä paistoon. Lopusta löytyy ohje myös kalkkunafileen paistamiselle. On tärkeää, että toimit jo ostopäivänä. Kokonainen kalkkuna – hyvä vanhan ajan suolausohje Kokonainen kalkkuna vaatii suolautumisaikaa minimissään 4 […]
Poron file on kuninkaiden herkku ympäri vuoden! Näillä ohjeilla säilytät sekä paistat mahtavat poron fileet. Pakastetut poron fileet otetaan sulamaan pakkasesta jääkaappiin 1 vuorokausi ennen paistoa. Ennen paistoa kuivaa fileet hyvin paperilla . Kuumenna pannulla voita ja lisää halutessasi hieman murskattua katajanmarjaa ja pari tuoretta rosmariinin oksaa. Ne antavat fileille kivaa makua. Poron fileen paisto […]
Hunaja-sherry -valelukastike on mahtavan makuisen kalkkunan salaisuus. Kun keräät talteen pannulta paiston aikana käytetyn valelukastikkeen, saat helposti myös upean makuisen tarjoilukastikkeen kalkkunalle. Hunaja-sherry -valelukastike – nämä aineistosat tarvitset 100 g voita0,5 dl vettä2 rkl sitruunamehua2 rkl hunajaa1,5 dl makeaa sherryä Tarjoilukastikkeeseen lisäksi:KermaaSuolaaMaitzenaa Valmistusohje valelukastikkeelle Kiehauta hunaja-sherry valelukastikkeen ainekset voi, vesi, sitruunamehu, 100 g voita ja […]
Puolukkamajoneesi on mainio “kastike” tai lisuke riistaherkkujen sekä erityisesti porofileiden seuraksi. Se valmistuu nopeasti monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa, mutta onnistuu mainiosti myös ilman niitä. Nämä ainesosat tarvitset 50 g sokeria 50 g puolukkaa Kruunumajoneesia Puolukkamajoneesi – valmistusohje Murskaa ja sokeroi puolukat.Sekoita sokeroidut ja murskatut puolukat majoneesiin siten, että saat sakeahkoa tahnaa. Katso myös lihamestarin poron fileiden valmistusohje.
Karitsanpaisti ei ole enää vain pääsiäisen juhlapöydän herkku. Yhä useampi ostaa karitsanpaistin viikonlopun herkutteluun sekä joulupöytään. Tällä ohjeella paistat mahtavan karitsanpaistin sekä varmistat, että paistisi säilyy hienosti paistoon asti. Nämä säilytysohjeet sopivat myös sonnin paahtopaistille sekä hirvipaistille. Paistin suolaus – vanhan ajan hyvä säilytyskeino Liemessä suolaamalla saa tasaisen suolauksen ja varmistat myös lihan säilyvyyden. Varaa […]
Peurapata on maultaan aavistuksen lempeämpää kuin hirvipata. Kuten muutkin riistapadat, on peurapatakin ehdottomasti herkkusuiden ruokaa. Herkullinen lopputulos syntyy helposti ja hitaasti hauduttamalla. Padan seuraksi voit valmistaa mieleisesi lisukkeet, vaikkapa kunnon perunamuusia. Peurapata – nämä ainesosat tarvitset Peurapata – valmistusohje Paista silputtua pancettaa keskilämmöllä padassa öljyssä siten, että niistä sulaa lisää rasvaa pataan. Lisää mukaan paistumaan silputtu […]
Sorsaa punaviinipadassa maistuu vaativammallekin herkkusuulle kuten riistapadat yleensäkin. Herkullinen lopputulos syntyy suhteellisen helposti ja onnistuu myös aloittelevalta kokilta. Sorsapata maistuu niin arkena kuin vaikkapa juhlaruokana. Padan seuraksi voit valmistaa mieleisesi lisukkeet. Sorsaa punaviinipadassa – nämä ainesosat tarvitset Sorsapadan valmistusohje Ruskista sorsan pinta silputun pancettan kanssa padassa.Lisää porkkanakuutiot ja anna myös niiden paistua jonkin aikaa.Lisää mukaan […]
Vanhan ajan possun kyljykset on edullinen, mutta niin herkullinen arkiruoka, kun valitset lihaksi kotimaista laadukasta viljapossua. Tällä reseptillä valmistat aterian 4–6 henkilölle. Possun kyljykset – nämä ainesosat tarvitset Vanhan ajan possun kyljykset – valmistusohje Nuiji possun kyljykset ohuemmaksi. Mausta kyljykset molemmin puolin ripauksella suolaa ja rouhittua valkopippuria. Kääntele kyljykset ensin vehnäjauhossa, sitten vatkatussa kananmunassa ja […]
Karitsan fileiden valmistus on nopeaa. Samaa tekniikkaa käytät myös silloin, kun valmistat karekyljykset, parifilekyljykset ja paahtopaistin. Nämä mureat lihat kypsyvät meduim-paistoasteeseen kuumassa pannussa tai grillissä suoralla lämmöllä. Pienet karitsan sisäfileet sekä yhden luun paksuisiksi leikatut karekyljykset ovat valmiita lähes saman tien, kun ne ovat saaneet paistopintaa. Isompia ulkofileitä, parifilekyljyksiä tai pihviksi muotoiltuja paahtopaisteja paistetaan, kunnes […]
Roomalaiset vasikanleikkeet eli Saltimbocca alla romana on italialainen klassikkoresepti. Tässä herkussa yhdistyy täydelliseksi liitoksi hienoarominen vasikanliha, suolainen parmankinkku sekä liharuokien luottoyrtti salvia. Vasikanleikkeet ovat parhaimmillaan suoraan pannulta. Nämä tarvitset roomalaisiin vasikanleikkeisiin Roomalaiset vasikanleikkeet – valmistusohje Mausta vasikanfileeviipaleet mustapippurilla ja asettele kaksi salvianlehtä jokaiselle viipaleelle.Paina yksi parmankinkkuviipale tiiviisti vasikanfileen päälle.Taivuta kinkun ylimenevä osa toiselle puolelle.Jauhota vasikanleikkeet […]
Vasikan osso buco eli Osso buco alla Milanese on italialainen resepti ja nimensä mukaisesti kotoisin Milanosta. Tällä reseptillä valmistat vasikan potkat hitaasti hauduttamalla tomaattisessa kastikkeessa perinteiseen tapaan. Vasikan osso buco – näitä tarvitset Osso buco -valmistusohje Jauhota vasikan potkaviipaleet. Kuumenna voi ja öljy rautapadassa.Ruskista vasikan potkat molemmin puolin.Lisää sipulisilppu ja anna kypsyä lisää.Mausta suolalla ja […]
Punajuuripossu on herkullinen syksyn sesonkiherkku, mutta maistuu mainiolta ympäri vuoden. Pata on iloisen pinkin värinen, ja hapan omena sekä tuore raastettu inkivääri antavat siihen kivan maun. Punajuuripossu – nämä aineisosat tarvitset Punajuuripossun valmistusohje Kuutioi possun liha pieniksi paloiksi ja ruskista palat voissa padassa.Kuullota voissa pannulla pieneksi pilkottu punajuuri ja sipulisilppu. Lisää punajuuri ja sipuli lihojen […]
Salvia-sitruuna-maksa – eli Fegato al limone e Salvia -reseptillä valmistat karitsan tai naudan maksasta herkkuja italialaiseen tyyliin. Kerro lihamestarillesi kuinka monelle haluat herkkua valmistaa ja hän kertoo kuinka paljon maksaa tarvitset. Salvia-sitruuna-maksa -ohjeen juju on Välimeren alueelta alunperin kotoisin oleva salvia. Yrttinä se on mitä mainioin liharuokien ja erityisesti lampaan lihan maustaja, sillä se korostaa […]
Tilliliha eli vasikanviillokki on perinteinen suomalainen liharuoka, joka valmistuu keittämällä. Huolella valmistettuna se on todella herkullista. Useimmiten tilliliha valmistetaan vasikan lihasta, mutta hyvää tillilihaa tulee myös karitsasta. Tällä ohjeella valmistat herkullisen aterian neljälle sekä karitsasta että vasikan lihasta. Nämä ainesosat tarvitset tillilihaan Tilliliha – valmistusohje Laita pilkotut lihat ja suola kattilaan.Kaada päälle kylmää vettä niin, […]
Hirvipata Mikon tapaan kuuluu böffiläisten klassikkoresepteihin, jonka olemme saaneet pitkäaikaiselta asiakkaaltamme. Tällä ohjeella valmistat uunissa parissa tunnissa herkullista pataruokaa neljälle. Hirvipadan kanssa voit tarjoilla vaikkapa foliossa kypsennettyjä perunoita, jotka valmistuvat uunissa samalla kuin patakin. Myös perinteinen perunamuusi on hyvä lisäke tälle ruoalle. Nämä aineisosat tarvitset Hirvipata valmistuu uuniissa hauduttamalla Tarjoile pataruoan parina vaikkapa foliossa kypsennettyjä […]
Ankan ja hanhen fileet on helppo valmistaa, kun, kun noudat muutaamaa perusvinkkiä. Kun olet ostanut ankan tai hanhen fileet pakastettuna, aloita valmistus sulattamalla fileitä jääkaapissa. Pakastettu filee sulaa jääkaapissa 1-2 vrk. Sulattamalla fileet hitaasti varmistat mehukkaan lopputuloksen. Filedien käsittely & säilytys Ota linnun filee pois jääkaapista silloin, kun se tuntuu vielä hieman kohmeiselta. Tuore filee […]
Lammaspata kazakstanilaisittain -resepti on saatu pitkäaikaiselta asiakkaaltamme ja olemme jakaneet sitä vuosikymmeniä luottoreseptiksi hyvän lammasruoan ystäville. Herkullisen makunsa pata saa luullisesta karitsan lihasta sekä mausteista. Tämä pata on helppo valmistaa ja ohjeella valmistuu herkullinen lammaspata neljälle. Lammaspata – nämä aineisosat tarvitset Kastike: Valmistusohje Sekoita ensin kaikki kastikeaineet keskenään ja kuumenna kastike kiehuvaksi. Sekoita kastiketta koko […]
Nämä aineisosat tarvitset Tällä ohjeella valmistat kuorrutetut karitsan kareet 2–3 ruokailijalle. Kuorrutus Karitsan kareet – valmistusohje Notkista minttuhyytelöä hieman lämmittämällä sitä mikrossa.Sivele hyytelöä kunnolla karitsan kareisiin, jotta kuorrutus tarttuisi paremmin tahmeaan pintaan. Sekoita kuorrutuksen kaikki aineet hyvin ja painele tiiviisti kareiden pintaan.Työnnä paistomittari lihan sisään pitkittäin vaakatasossa, jotta mittarin kärki antaa oikean lukeman filelihan keskeltä. […]