Vasikan osso buco eli Osso buco alla Milanese on italialainen resepti ja nimensä mukaisesti kotoisin Milanosta. Tällä reseptillä valmistat vasikan potkat hitaasti hauduttamalla tomaattisessa kastikkeessa perinteiseen tapaan.
Jauhota vasikan potkaviipaleet. Kuumenna voi ja öljy rautapadassa.
Ruskista vasikan potkat molemmin puolin.
Lisää sipulisilppu ja anna kypsyä lisää.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Lisää valkoviini vähitellen ja sen jälkeen tomaattimurska ja kuumenna kiehuvaksi.
Madalla lämpöä ja hauduta kannen alla kunnes liha on pehmeää, yhteensä noin 2 tuntia.
Yhdistä persiljasilppu, sitruunan kuori ja murskattu valkosipuli.
Ripottele seos viipaleiden päälle.
Kuumenna vielä 5 minuuttia.
Tarjoile vaikkapa sahrami-risoton kanssa. Risoton valmistaminen vaatii vähän vaivaa, mutta on vaivan arvoista. Mitä paremman risottoriisin valitset, sitä parempaa risottoa saat. Sahrami antaa risotolle kauniin keltaisen värin sekä hienostuneen aromin.
Katso myös ohjeemme taivaallisen hyviin roomalaisiin vasikanleikkeisiin. Böffissä on hyvä valikoima suomalaista erittäin laadukasta häränlihaa sekä vasikkaa. Katso aukioloaikamme.