Sorsaa punaviinipadassa maistuu vaativammallekin herkkusuulle kuten riistapadat yleensäkin. Herkullinen lopputulos syntyy suhteellisen helposti ja onnistuu myös aloittelevalta kokilta. Sorsapata maistuu niin arkena kuin vaikkapa juhlaruokana. Padan seuraksi voit valmistaa mieleisesi lisukkeet.
Ruskista sorsan pinta silputun pancettan kanssa padassa.
Lisää porkkanakuutiot ja anna myös niiden paistua jonkin aikaa.
Lisää mukaan sorsan marinadi sekä sen verran kiehuvaa vahvaa lihalientä, että sorsa peittyy juuri ja juuri. Anna muhia hiljalleen noin tunnin verran tai kunnes liha tuntuu veitsen kärjellä pistäessä sekä rintafileessä että koivissa pehmeältä.
Nosta sorsa liemestä.
Tässä vaiheessa voit paloitella sorsan esimerkiksi 4 osaan (2 rintaa,2 reisikoipea).
Siivilöi liemi ja lisää siihen hieman mustaherukkahyytelöä.
Kiehauta liemi ja suurusta se Maizenalla tai voi-jauhosuurusteella.
Lisukevinkki! Sorsapadan kanssa tarjolle voi nostaa metsäsienirisottoa, uunijuureksia tai kannattaa kokeilla myös haudutettua punakaalta. Uunijuureksiin valitset niitä, mistä itse pidät – hyviä vaihtoehtoja ovat porkkana, palsternakka, lanttu ja punajuuri. Myös peruna sopii juuresten sekaan.
Kun peset ja kuorit uunijuurekset sekä leikkaat ne noin 1–2 cm suikaleiksi, valmistuvat ne nopeasti leivinpaperin päällä 225-asteisessa uunissa noin puolessa tunnissa. Kivaa makua uunijuureksille saat myös valkosipulin kynsistä. Punajuuret voi laittaa omaan reunaan uunipellillä, jolloin ne eivät värjää muita juureksia.
Böffistä löydät riistaherkkuja ympäri vuoden. Katso myös peurapadan ohje.