Hunaja-sherry -valelukastike on mahtavan makuisen kalkkunan salaisuus. Kun keräät talteen pannulta paiston aikana käytetyn valelukastikkeen, saat helposti myös upean makuisen tarjoilukastikkeen kalkkunalle.
100 g voita
0,5 dl vettä
2 rkl sitruunamehua
2 rkl hunajaa
1,5 dl makeaa sherryä
Tarjoilukastikkeeseen lisäksi:
Kermaa
Suolaa
Maitzenaa
Kiehauta hunaja-sherry valelukastikkeen ainekset voi, vesi, sitruunamehu, 100 g voita ja 2 rkl hunajaa.
Lisää jäähtyneeseen seokseen makea sherry.
Valelun aikana vuokaan kertyneestä paistoliemestä saat myös tarjoilukastikkeen, kun keräät paiston jälkeen kaiken valeluliemen pannulta talteen.
Siivilöi ja kiehauta valeluliemi ja suurusta se Maizenalla. Lisää lopuksi hieman kermaa ja suolaa maun mukaan.
Böffistä saat kokonaiset kalkkunat sekä muut lintuherkut. Katso aukioloaikamme. Täältä löydät myös kokonaisen kalkkunan säilytys- ja paisto-ohjeen.