Poron file on kuninkaiden herkku ympäri vuoden! Näillä ohjeilla säilytät sekä paistat mahtavat poron fileet.
Pakastetut poron fileet otetaan sulamaan pakkasesta jääkaappiin 1 vuorokausi ennen paistoa.
Ennen paistoa kuivaa fileet hyvin paperilla .
Kuumenna pannulla voita ja lisää halutessasi hieman murskattua katajanmarjaa ja pari tuoretta rosmariinin oksaa. Ne antavat fileille kivaa makua.
Pannu on sopivan kuuma fileiden paistoa varten, kun voi muuttuu kullan väriseksi. Lisää poron fileitä pannulle sen verran, ettei pannu olisi ääriään myöten täynnä. Näin pannu pysyy paistamista varten kuumana.
Anna lihojen ruskistua koskematta niitä, kunnes pinnat alkavat pisaroimaan. Tällöin käännä fileet yksitellen ja ruskista nopeasti toinen puoli kauniin väriseksi. Tällöin sekä sisäfile että ulkofile on medium ja otetaan pois pannulta ja maustetaan suolalla ja pippurilla.
Ulkofileen voi kääriä vielä 10 minuutiksi folioon lepäämään, jolloin se kypsyy hieman lisää ja sen mehevyys tiivistyy paremmin.
Puolukkamajoneesiin tarvitset 50 g sokeria, 50 g puolukkaa ja kruunumajoneesia.
Sekoita sokeroidut ja murskatut puolukat majoneesiin siten, että saat sakeahkoa tahnaa. Tämä ”kastike” on mainio lisuke poron seuraksi.
Poron fileiden seurassa maistuvat uunijuurekset ja joulun aikaan myös lanttupyree sekä lanttulaatikko. Myös metsän makuja toistava sienirisotto on mainio lisuke poron fileiden pariksi. Lihakauppa Böffistä saat poroa ympäri vuoden. Katso aukioloaikamme