Tilliliha eli vasikanviillokki on perinteinen suomalainen liharuoka, joka valmistuu keittämällä. Huolella valmistettuna se on todella herkullista. Useimmiten tilliliha valmistetaan vasikan lihasta, mutta hyvää tillilihaa tulee myös karitsasta. Tällä ohjeella valmistat herkullisen aterian neljälle sekä karitsasta että vasikan lihasta.
Laita pilkotut lihat ja suola kattilaan.
Kaada päälle kylmää vettä niin, että ainekset juuri peittyvät.
Kuumenna kunnes vesi kiehuu kunnolla.
Peitä kattila kannella ja madalla lämpöä niin, että liemi poreilee laiskasti.
Kuori tillilihan pinnalle kertynyt vaahto noin 15 minuutin kuluttua.
Lisää valkopippurit ja laakerinlehdet.
Jatka kypsennystä noin 2 tuntia kunnes liha on pehmeää.
Irrota lihat luista ja siivilöi liemestä mausteet.
Suurusta liemi sitruunamehuun liotetulla vehnäjauholla pienenä norona tasaisesti vatkaten.
Lisää silputtu tuore tilli, sokeri, (kerma) ja lihat.
Anna vielä kiehahtaa.
Tarjoile vaikkapa keitettyjen perunoiden, uunijuuresten tai riisin kera.
Vinkki! Vasikanlihan ystäville suosittelemme myös roomalaisia vasikanleikkeitä tai vaikkapa vasikan osso bucoa.