Vanhan ajan possun kyljykset on edullinen, mutta niin herkullinen arkiruoka, kun valitset lihaksi kotimaista laadukasta viljapossua. Tällä reseptillä valmistat aterian 4–6 henkilölle.
Nuiji possun kyljykset ohuemmaksi. Mausta kyljykset molemmin puolin ripauksella suolaa ja rouhittua valkopippuria.
Kääntele kyljykset ensin vehnäjauhossa, sitten vatkatussa kananmunassa ja lopuksi korppujauhossa.
Kuumenna voi pannulla ja paista kyljykset 2–3 erässä keskilämmöllä kauniin värisiksi.
Lado kyljykset uunivuokaan limittäin ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 15–20 minuuttia tai kunnes liha tuntuu pehmeältä.
Tarjoile vaikkapa lohkoperunoiden ja keitettyjen rakuunaporkkanoiden kera. Myös kunnon vanhan ajan perunamuusi maistuu mahtavasti possun kyljysten seurassa. Katso Hannun perunamuusiohje – se löytyy Peurapata-reseptin lopusta.